Sivun näyttöjä yhteensä

28.9.2013

Niitä-näitä


Kuva on lainattu netistä mutta tämmöinen kaunotar muutti meille 10 eurolla kirpparilta. Toimii;) Miten voikin ulkonäkö olla näin kaunis?


Kuopuksen kumpparit sai saksi-käsittelyn. Pienet ihmiset eivät pystyy kävelemään saappailla mikä ulottuvat polviin asti! Lyhytvartisia kumisaappaita etsi varmasti jokainen pikkulapsen äiti, ainaskin pohjoismaissa...


Kakkonen sai oman peflettiinsa kun eskarista menivät uimahallille. Kaksi kerta keretty käyttämään ennen kun joku varasti??? Kuka halua käytettyä peflettia missä lukee lapsen nimikin?




Muutama ompelukuvakin löytyi konelta, raidallinen mekko meni lahjaksi, paidan sai esikoinen ja apilamekko on itselle, pinkeillä kanttauksilla;)


Kirbukalt leidus kaunim 6mblusmasin mida olen näinud, 10 eurot maksis ja töötab ka! Väikemehe kummikutelt l6ikasin sääred maha et ei ulatuks p6lvedeni ja saaks ikka k6ndidagi. Esikooli -poisile 6mblesin ujumisreisideks sauna -istumisaluse, kaks korda sai kasutada enne kui varastati-kes tahab kasutatud alust kus veel lapse nimi peal? M6ned vanad 6mbluspildid leidusid arvutist, yks kingituseks, yks lapsele ja yks omale;)

Liian lyhyt...


Liian lyhyt on niiden parhaiden aika...

9.9.2013

Jotain muuta;)






Niin halusin kokeilla;) Lila tikkikangaspala kirpparilta 2 eurolla (oikeasti  se on kai vuorikangas kun toinen puoli vanu), vuorena valkoinen kangas ilmaseksi saatu ja vetoketju kirpparilta. Heijastinnauhasta (huomioliivistä kierrätetty) tein tereet taskuihin. Kustannukset siis aika alhaiset, kaava on muokattu OB 6/09 takkikaavasta, koko 116cm. Vetoketjun kanssa taas tuskailin, en tiedä koska minä sen opin, ratkoin ja ratkoin ja silti on niin huonosti...
Takista tuli aikas hauska, ei vain saanut oikein sovitsukuvia kun ulkona +21c. Toivottavasti sitä ei tarvita vielä kauan;)

Proovisin miskit uut, tegin sellise jope plikale, materialid kirpparilt pool-tasuta. Ei oska seda luku 6mblemist, nuta v6i naera kuid ei saa kenasti kuigi harutasingi paar korda. No päris vahva tuli, loodame et sygis veel kaugel kui täna päevalgi veel +21c sooja.

7.9.2013

7.09


Esikoinen sai oman mustikkapaidan, harmaat tereet ja kanttaukset. Olipa reilulla kädellä leikattu kangas, jäi vieläkin jemmaan, niin tykkään kankaasta!!!


Illan hamapidenpesu aikaan sain napattua kuvaan, isommat uusissa pyjamoissaan. Erittäin huono kuva mutta yöpuvut olivat mieluiset, hai kankaasta muka olis pitänyt olla paita (minä taas luulin että liian lapsellinen...)




Enstex välikausihousut eskarilaiselle, kangas kirpparilta.




Tyttökin pääse hirvimetsään, joten housut pinkeillä tehosteilla;) Palanen EK'sta, niin upean värinen ja hieman joustaa, sääli että vain pikkupala, olisin halunnut itselle;) Vuorena trikoo kirpparilta.


Yökkäri kuopukselle, kangas taas kirpparilta ja heti näin sen yöpuvuna, hauskasti vasta ompelun jälkeen huomasin että takaosa kirahvit on toisinpäin. Tosi kiva pehmoinen mutta napakka trikoo. Kaava on muokattu niin paljon että on jo oma, tämä oli se ensimmäinen tekemäni...



Ja vielä yksi palapelimekko, yläosan interlock on ystävältä saatu, hihojen kangas kirpparipaidasta ja alaosa frotee omasta vanhasta mekosta. En saanut edes kuva otta, tyttö hengitti niskaan kun ompelin kasaan, niin mieluinen???

Meillä on angiina, sen takia on ommeltu paljon. Ilman ompelua olisin jo päästä sekaisin...


Haigestumised on vist 6mblemiseks väga soodsad, yllatavalt palju saab tehtud. No muidu oleksi loll valmis siin neid väikseid patsiente ravides. Angiin seekord ja k6igil teadagi eri aegadel algas, nyydseks ravimid peal ja loodame et saame jagu. 

3.9.2013

Mustikka





Olen rakastunut, mikä mainio kuosi!  Näkyy miten harvoin kurkkan kangaskauppoihiin, tätä on ollut myynnissä jo tovin, Viljamin Puoti oli ostopaikka. Halusin heti jotain itselle, surautin uusimman OB kaavalla mekon ja siitä tuli kamala, saksisin sen pojulle yökkäriksi. No olipa vielä kangasta joten sain mekonkin, kaavamuutoksilla tosiaan. Huoman miten vaikea on löytää sopiva=istuva kaavaa, miten erilaiset me kaikki muodoltaan ollaan. Muistoksi itselle-hihoja yläosasta levennetty ja pituutta lisätty TOSI paljon, vyötärö kavennettu ja alaosa pikkaisen lyhennetty, koko oli 36. Tuli aikas hyvä, halusin kokeilla ranglamallia kun omistan uimarin leveät hartiat ja en saa tavallisia kaavoja yläosasta istumaan mitenkään. Loppukankaasta nukelle jumppis ja muutama tiskirätti. Esikoinen sanoi halauvansa myös mustikkapaidan, pakkohan on tilata lisää koska se poika varmasti ei tulevaisuudessa paljon mitään ompelemani kelpuutta...


Tytön Martta nukke sai huppumekon ja sukkikset hänen omista rikkinäisitä sukista.

Meil on vanemad poisid haiged. Teine on olnud juba kogu nädala pool-t6bine ja asi läks nii hulluks et ei saanud enam suud lahti, kurgup6letik - 6nneks antibiootid aitavad, kuid öösel haigestus ka esimene. Täitsa imelik, tavaliselt need väiksemad haiged, loodan kohe k6vasti et nad pääseksid. Nii et minul 6mblusmasin suriseb et m6istus pysiks peas. Leidsin jube kena mustika kanga, tahtsin kohe endale kleiti kuid esimene tuli nii jube et l6ikusin pojule pidzhaamaks. No tegin ikka endale ka, muutisn l6iget oma ahvi-kätele ja ujuja- 6lgadele sobivamaks;) Vanim poiss tahtis ka mustika pluusi, ei tea kas pean juurde tellima, harva kui tema enam miskit tellib. 
Plika oli 6nnelik kui Marta nukule kleidi ja sukkpyksid 6mblesin;)

2.9.2013

Palapeli 2 x







Ystävä lahjoitti minulle kangaspaloja (kiitokset!!!). Tein niistä kaksi palapeli mekkoa tytölle viimeisemman OB kaavalla. Sujautin hänen kaappin ja sanoin että ostettuja. Ensimmäisen kohdalla oli pientä epäilyä, miksiköhän Ariel ei ole prinsessa yms??? Mutta kun toisen, velourmekon, löysi niin piti vielä illansuussa päälle pukea ja iloinen oli. Varmisti vielä että ostinko ne hänelle ja sain pusunkin poskelle;) Hassua, hehhh.
Ihan kiva kaava, saa pienetkin palat käytettyä ja istuu hyvin.

Mina sain väikeseid kangaspalasid ja 6mblesin plikale kaks kleiti. Nagu puzzlet panin kokku, päris äge oli, ise pole selliseid kangaid ostnud. Peitsin kappi ja kui tydruk ise leidis nii ytlesin et ostsin. Eriti hea meel oli selle sydametega kelidi yle, keerutas veel enne magama minekut ja kysis et kas ikka ostisn v6i 6mblesin, sain veel musigi p6sele. Kummalised need lapsed, kuid pea-asi et kasutusse pääsevad.