Sivun näyttöjä yhteensä

30.1.2012

The nappilista...

 
Nappilista uusimman Ottobre ohjeella, oli kuulkas niin helppo että luulin tehnen jotain väärin;) Kunnes huomasin miten ne kaksi ruskea nappia olin laittanut...Pääntie jäi lörpöttämään ja tietenkin tavallinen neppari siellä ei pysy, valkoinen oli laitettava. Keltaisen laitoin sitten ihan huvin vuoksi. Pöhh, ihan yliarvostettu se nappilista, tykkään ennemmän vale-listasta! Mutta tehty on ja onnistuin!
Pikkuinen pussukka lahjaksi.
Ei ole pieni se meidän pienin;)

Sain l6puks hakkama selle nööbi-jutu tegemisega (mis see eesti keeles on?), olin  nii kaua hoogu v6tnud et häbi kohe. Viimases Ottobre lehes oli super juhis, olin kindel et tegin miskit valesti kuna nii lihtne ja kiire 6mmelda. Nööbid need said muidugist valesti, lisasin siis valge (kuna see on ainus mis paksu koha peale kinni jääb) ja veel l6puks kollase nalja pärast. Ylespuhutud kogu jutt, pole minu maitse see nööbiliist kuid 6ppisin tegemise selgeks;) Muide, m6tlesin syrra selle pluusi E-le, kas arvad et paneb selga? Ja pean veel m66tma, tundub et tuli jube kitsas...
Poju pole meil just väikest sortti, paras Kalevipoeg nagu pildidlt näha. Aga kaks korda järjest on autotoolis olnud vait kui sukk, see on muusika k6rvadele (siis see vaikus!!!) ja loodan et kekutamise peale taas oma karjumist ei alusta.



26.1.2012

Mustavalkoinen




Vihdoin sai tyttö uuden Muru haalarin edellisen  lempparin tilalle. Ja tein unisex mallin että jää pikkuveljellekin;) Kangasta oli yksi pitkä kapea soiro, lisäsin haarakiilan ja hihoihin laitoin ainoa musta-valkoista kangasta mitä kotoa löytyi;) Sopii niin hyvin, vaikka olinkin leikellut hihat väärin (joustaa toiseen suuntaan mutta minulla ei ole aikaa/halua purkaa). Kaavapohjana edelleen Gynther niin kuten minun kaikissa haalareissa, kyllä jo niin valtavasti muokattu että voisin sanoa omaksi kaavaksi. Sanotaanko tästä onepiece tai jumpsuit, mun mielestä ihan haalari vain;)

23.1.2012

Raitoja vol 3


Isot isot kiitokset Maria! Aivan ihastuttava amppari hattu saapui tänän ja on mielettömän kiva! Pehmoinen, lämmin ja hauska. Esikoinen sanoi haluavansa myös tämmöisen, hehhhh!!! Ehkä on liika vauvamainen kohta 6v-lle. Poju oli melkein puoli tunti hattu päässä ja ei inahtanut edes (muuten huuta myös pukiessa, kuinkas muutenkaan...) I'm in love;)

22.1.2012

30-minutin paita


Kauan kaapissa pyörinyt kangas, raidallinen jotenkin likasien värinen ribbitrikoo ties mistä ostettu? Sain melkein kokonaan tuhottua ja tulikin yllättävän kiva paita itselle. Ainakin hihat ovat niin pitkät mitä olen aina toivonut (mistä lie ne mun apinakädet kotoisin,  kaupan vaatteissa aina kyynärpään kohdalla kangas loppunut). Kaava: oma lempipaita väärinpäin käännettynä ja leikattu sen mukaan. 30 minuuttia max. meni (useassa pätkässä kyllä) valmistuakseen. Pojulla on sylipäivä, ei viihty ollenkaan lattialla ja ei nuku??? Sen lapsen kanssa olen kyllä ihan taidoton äiti, mikään ei kelpaa;(

Kirpparilta löytyi pupu 0,10 eurolla. Niitä oli meillä kotona lapsuudessani koko lauma, mitenköhän tänne Suomeen eksynyt? Oikein pölynkeräjä mutta niin suloinen.
Tuunailin Ikean norsulle siivet, sisälle paistopussi palanen että rapisee;)

Triibud on pop, inetut värvi kangas, kuid tuli 30minutiga (mitmes osas kyll ) päris äge pluus, käised sain just nii pikad kui minu ahvikäed vajavad;) Pojul sylepäev, ei maga ja ei söö ja rahul ei ole. Selle lapsega tunnen end kyll täiesti eba6nnestunud emana;(
Punane jänku kirbult, kust kyll siia eksinud, mäletan meil kodus oli neid terve kari. Tolmukorjajad...
Ikea elevandile tegin tiivad, korralikult kr6bisevad;)

21.1.2012

Raitoja


Vielä yhdet potkarit pojulle (en millään jaksaa pukea housuja ja sukkia...), retro joustofrotee joskus huutiksesta bongattu. Aika reilut vielä, ihanan paksu ja pehmoinen kangas.


Tytölle tuunattuja housuja, vauvattaako pikkaisen;)
Kaksi tuunattua mekkoa lahjaksi;)
Poju on viikon verran jo keinutellut konttaus-asennossa mutta ei käänty (vatsallaan kyllä viihty erinomaisesti). Neuvolassa sanoivat että pitää harjoitella kääntymistä!!! No hyvä että ei saanut lähetettä fysioterapiaan, hehhh;) Ensi viikolla täyttä 5kk ja mitat olivat komeat 8,1 kiloa ja 66,5cm!

Tervetuloa uusille lukijoille! Minulla on bloggerin kanssa ongelmia, en pysty kommentoimaan toisten ihania luomuksia...

17.1.2012

Toinen kerta




Toinen kerta toden sanoo tai miten se menee. Potkarit samalla väriyhdistelmällä kun nämä. Niiiiiiiin tykkään ja kaikki meni nappiin. Voin sanoa että ensimmäistä kerta sain peitetikkikoneella tämmöisen tikin mistä olen haaveillut (joo, tappelin sen kanssa kyllä aika lailla ennen sitä). Kaava ei ollut, käänsin Tutan potkarit toisinpäin ja leikkelin sen mukaan, oikein passelit tulivat;) 
Kyllä on raskasta tämä elämä, kuolaa valuu ja räkää valuu ja sohvan alle jää jumiin...
Pölyntyy niin lasit kun tutit (tästä kokoelmasta puuttu vielä muutama eri mallinen tutti), kai se on luovutettava kun poju kohta 5kk ja tuttia ei huoli vaikka joka päivä on yritetty...
Loppuun vielä kuva siskon lapsista, niin suloiset!!!

Sain l6puks kattemasinaga sellise 6mbluse millest olen unistanud, s6da kyll pidasime enne seda kuid l6pptulemus on seda väärt. Lemmikvärvid roheline ja porgandi värv, l6iget polnud kuid keerasin yhed vanad sipukad teistpidi ja l6ikusin nende järgi. Ei ole miskit paha öelda seekord ja olen väga rahul;)
Pojul on nohu, tatt jookseb ja ila jookseb, diivani alla jääb kogu aja kinni, huhhh;)  Lutid tolmuvad koos klaasidega samas riiulis, on aeg loovutada kui 5 kuud yritatud kuid ei k6lba. 
Armsad 6elapsed viimasel pildid, kallid ja tervitused sinna!!!

13.1.2012

Hyvästi ruskeat Briot;)

Vimpat unet Brio retrovaunuissa, huutiksen kautta etsitään uutta kotia menopeleille;)
(oma selkä ei kestä kopan+painavan jätkän kantamista rappusia ylös-alas, miksiköhän minä ei ommellut niitä kantokahvia? vähän on haikea fiilis luopua mutta luulen että vaunut palvele hyvin vielä seuraava ihmisenalkuakin...)
Ohh mikä yllätys, kiitokset P&T upeasta piparitalosta, kyllä äidillekin maistuu;)
Lindexin kukkahaalarin kaveriksi ompelin sopivan lakin, ei ollut oikeansävyistä fleece-a joten kukka on trikoo, aika avonainen myssy kun poju huuta itsensä aina kaukalossa hikille ja kaikki lakit silmille;) no oli se tänän ihan hilja kun lapsia kuskasin, hehhh;)

12.1.2012

Tilkkuja



Kirpparilla oli kerran iso laatiokko kangaspaloja, muovikassillinen oman valinnan mukaan 2 euroa. Keräsin mieluisia ja niistä on riittänyt vaikka mihin...flanellipaloista tiskirättejä, tytön nukke yms tilkkuja vielä marinoimassa. Pienimmistä syntyi tilkkupinta, en jaksanut muuta kun tyynynpäälliseksi, aika paksuja ja tietenkin otin hankalan mallin...Mutta kiva värikäs tuli, taustalla kelta-ruskeat palat jostain aiemmasta työstä. Ajattelin kyllä kokeilla vapaakirjonta kun koneessa tämmöinen mahdollisuus on mutta en kerkeä...Poju on jotenkin niin kitisevä ja kiukukas, herkkäuninen munakello ja pahantuulinen kaupan päälle, puhhh! Että oman terapian vuoksi kaikki ompelut helpot ja nopeat;)

Kunagi oli kirbukal suur kast kangatykke ja kilekotiline omale meelepäraseid sealt maksis 2 euri. Nendest tykkidest on saanud pesurätte, plikale nuku ja nyyd tegin padjakatte, paljud veel marineerivad ja ootavad kasutust.Paksud kangad kuid just nii värviline kui ette kujutasin, taustal pruuni-kollase tykid on vanast tööst jäänud. Tahstin proovida uuel masinal vabakäelist teppimist (mis see 6ige s6na kyll oleks?) kuid ei j6ua. Poju on nii virisevat ja vähemagavat sorti et oma teraapia m6ttes 6mblen kyll kuid vaid kiirelt valmivaid asju. Kaalub see 4-kuune p6nn juba 8 kilo (raskeim meie lastest) syda on terve kui purikal (kontrollis käidud, huhhh mis protseduur) kuid nii kerge unega ja nii pahatujuline ärkvelolekul et vahel tundub oma peas kyll k6ik segi minevat...No vahest se virisemine aitab (neid paremaid aegu oodates;) )


9.1.2012

9.01


Esikoiselle perushousut, raidallinene resori oli Tutta vauvan body;)



Sinapinvärisestä ruutufroteesta housut OB 6/2010 slimfit farkkujen kaavalla, 116cm ilman saumanvaroja 122cm pituudella ja vielä kuminauha vyötärölle;) Itse tykkään niin väristä kun housuista, oikeita farkkuja meidän vekarat eivät tahtoo...

Otso paita sinappihousujen kaveriksi ja krokotiilit keskimmäiselle pojulle. Murut ovat niiiiiin ihanat!

Kiitokset Teille 121 lukijalle!!! Vautsi;)

Onu Ööbikule tegin pykse, koivad venivad ja venivad, vöö ymberm66t on sama kui plikal;) Pluusid sellest kuulsast minu lemmik Muru kangast, karud vanemale ja krokod keskmisele. Minul on 121 lugejat, kyll on uskumatu!

7.1.2012

Lentoon...




Piti minullakin kokeilla;) Siivet tytölle ja pojat sanoivat heti että meille kans;) Ehkä joskus...Idea ei ole minun, niitä on ollut useassa blogissa mutta jokaisella pikkaisen erilaiset.

5.1.2012

5.01

Pojulle kaksi body ja potkarit, piirsin oikein itse body kaavan. Trikootilkut peitoksi (toisella puolella Pentik peitto) ihan saumurilla surautettu. Peitolla ei poju enää pysyy;)
Toiset syövät vohveleita (Hirvimies ei kerennyt aamupuurolle, vohvelitaikinan jatkoksi oiva materiaali;) ja toiset vetää bataatti-kukkakaalia. Keltainen lautanen 0,20 euroa kirpparilta.

Pojule kaks body, joonistasin päris ise l6iked ja sobivad tulid! Pyksid ka et kangas saaks kasutatud;) (Muide ei pysi enam tekil see meie väikene mees). Trikootykkidest tegin teki, overlokiga lihtsalt kokku vuristatud, taustaks Pentik'i puuvillane tekk.
P6dramehel tuli hommikul kiire ja pudrujääkidest sain vahvlitaigna, suuremad s6id ja pisem vedas bataadi-lillkapsa pyreed. Kollane taldrik 0,20 euroga kirbukalt.
 


4.1.2012

Kokeilu

Minä kokeilen suunnitella logon, ei ole helppo ei...
Oli onnea, vihdoin löytyi se täydellinen hoitolaukku (uusikin vielä)!!! Ja muuta mukavaa kirpparilta;)